ROB LUTES – COME AROUND

Artiest info
Website
facebook

Label: Lucky Bear Records

video

“Come Around” is het achtste album van de 52-jarige Canadese folk- en bluesmuzikant Rob Lutes die gebaseerd is in Montreal, Quebec. Naast zijn solowerk is hij ook zanger bij de rootsformatie ‘Sussex’ en zijn meest in het oog springende realisatie tot nu toe is het vorige soloalbum “Walk In The Dark” uit 2017 waarmee hij in 2018 de ‘Canadadian Folk Music Award’ als zanger van het jaar wist te winnen. Zijn debuut als soloartiest maakte Rob Lutes al in 2000 met de release van zijn eerste plaat “Gravity”.

Op zijn nieuwste album “Come Around” brengt Rob Lutes elf songs die hijzelf componeerde, maar waarbij hij voor twee nummers extra componeerhulp kreeg van zijn broer John en van Monique Riedel, zijn echtgenote en moeder van zijn kinderen. Eén track op deze plaat is een door hem bewerkte traditional: “In My Time Of Dyin’” is een gospelbluesnummer dat wellicht ontstond in 1928 en daarna door heel wat artiesten werd gecoverd waarvan Bob Dylan en rockgroep ‘Led Zeppelin’ allicht de bekendste zijn.

Met zijn soulvolle stem zingt hij rustgevende nummers zoals de op de eerste audiovideo te horen prachtige folkballad “Amsterdam” en de mooi georkestreerde albumtiteltrack “Come Around” die u op de tweede video kunt beluisteren. Dat Rob Lutes bij het schrijven van zijn nummers extra aandacht heeft voor een leuke bijpassende melodie kunnen we horen in een aantal songs zoals albumopener “Knives”, het op een boek van Jarvis Jay Masters gebaseerde liedje “That Bird Has My Wings”, het door knap gitaarwerk geïntroduceerde “Work Of Art” en het emotievolle liefdesliedje “Waiting For You”.

Hij zingt ook songs over bepaalde plaatsen die in het verleden zijn leven deels hebben bepaald zoals het eerder reeds vermelde “Amsterdam”, maar ook in “Shediac Bridge” en “Fisherman’s Rest” vertelt hij verhalen over momenten en belevenissen uit zijn verleden. Om helemaal tot rust te komen sluit deze sfeervolle plaat mooi af met het op akoestische gitaar gespeelde instrumentale nummer “Away”.

Dit album werd al in de herfst van 2020 in volle pandemiecrisistijd opgenomen in de ‘Gambling Mule Studio’ in Montreal met Rob Lutes en zijn vriend sinds meerdere jaren Rob MacDonald, de onvolprezen gitarist, dobro- en mandolinespeler uit zijn vaste begeleidingsband als producers. Andere instrumentalisten die hebben meegewerkt aan deze nieuwe productie zijn bassist Solon McDade, drummer Mario Telaro en toetsenist Bob Stagg, terwijl Kim Richardson en de in Canada populaire singer-songwriter Annabelle Chvostek voor de vaak subtiele backing vocals bij enkele songs zorgen.

(valsam)